nyhetsbrev....

skrivit o skickat 4 augusti 2016

arkiverar d längre ner bara för att d ska finnas ;-)

Tiden går och det har varit ett tag utan så mycket uppdatering här. På fejs på sidan som heter Vi som bryr oss har det gått ganska bra för jag e lite periodare och där kan man lägga in uppdateringar med bilder filmer och känslor 6 månader fram  i tiden….  Då märks det inte när man är off. Men det är jag…. Jag är inte alltid så pigg och energisk som man kan se av inlägg fast det är ju ofta det som jag får höra att åh jag vet ingen som åh det är ju full fart på dej.. Hm ja det har varit och är det i perioder.
Jag vill inte lämna ut för mycket och jag vill inte lämna ut någon annan, det blir inte bra men livet är en riktigt riklig blandning av surt och sött och varmt och kallt och ja du fattar. Men fy fasiken va livet är underbart ändå och vilken fördel vi har som lever att få ta del av allt det sköna härliga och musiken.
Jag sitter på ett favoritställe och skriver det heter Bjärnarps Konditori och ligger i Billdal, en timmes cykeltur utmed Säröleden från Göteborg. Här finns minnen som trädda på strån som smutron inom min själ. Visst är det lite tufft med de där svunna tider och platser med minnen som aldrig kan bli som förr. Att ta sig tillbaka och känna då och nu visst ger den blandningen en speciell sorts beröring?
Just i dag är ändå på sitt sätt ganska speciell. Jag har unnat mig vilket jag inte gjorde då förr så ofta att äta nått här, med räkor dessutom  och just i det jag blir serverad sätter det sig en tjej vid pianot och spelar, det är så himla fint.
 
Det var lite om nuet och det är ju ett tag sedan och en del som hänt… Jag kom tillbaka till Sverige efter 1 år i Thailand i Maj. Ett år är lång tid. Mycket hände i Thailand och mycket har hänt här medan jag var borta. Jag brukar hålla mig uppdaterad på fejsbook och med mail men det är nog inte riktigt så, det kan aldrig bli samma som att befinna sig på samma plats  i samma rum… Ibland kan vi inte ens hålla oss uppdaterade i varandras liv i samma rum om vi samtidigt ska hålla oss med hjälp av en liten smart dator uppdaterade om så mycket som möjligt runt om.

Jag blir lite vimmelkantig när jag tänker tillbaka på saker som hände i Thailand senaste året. Det var mastigt. Det var så himla många som engagerade sig tillsammans det var ett mycket bra exempel på detta med ringarna på vattnet.  Fejsbook och hemsida ja nätet är bra på det viset. Tänk på hur det fortsatte efter att jag tagit dit 200 kilo nallar och allt som kom med i alla väskor där det fanns lite plats och alla människor som kom för att hjälpa till och hälsa på för att med egna ögon se och göra mer av vad som verkligen behövs. Barnens konstskola som startades och körde en gång i veckan där på vägen..  Den gamla mannen och damen som fick tillbaka livslusten och blev så bra att hon flyttade efter att hon fått lite hjälp. Den gamla under bron och hennes familj…. De är så många som skriker har gråtit fått hopp och tillbaka sitt leende och ja något lite här och där har gjort att det blivit skillnad inom i känslan hos människorna vi besökt. Vi har badat och vi har lekt, målat och hängt myggnät och städat massor med högtryckstvätt ibland så skitit har det varit. Det är roligt när den svarta skiten viker undan och ett golv kommer fram. Den stora skillnaden är häftig att skapa. Vi har följt stora magar som vuxit och sett barn födas och växa, delat ut stora mängder kläder och skor och leksaker.

Det var en otroligt häftig känsla när Roger tog kontakt och sa att han skrivit en låt om mig och arbetet där i slummen. Han hade sett fast vi aldrig innan träffats…. Du kan lyssna på den här ………………… https://www.youtube.com/watch?v=0lERsbDZXdY ..
Den andra Roger som tonsatte och sjöng in han kom en dag på besök och hade med en extra gitarr som han lämnade till några som förvaltar den väl där i slumkvarteren. Det var en sån där speciell förtrollad kväll där den kvällen med sången musiken och dansen. Med det kan man öppna för ljus hopp och glädje i den mörkaste av gränder.  

Jag är så glad över att jag fick kraften och hjälpen jag fick av Tony att kunna samla allt i en bok som heter SHARING just innan jag åkte hem. Den blev tryckt bara veckorna innan och kommer fraktas hem till Sverige och skickas hem till den som beställer. Den handlar om det senaste året. Den har många bilder och den spänner över 256 sidor, handlar om att dela och skicka vidare så klart. Den kostar 150:- Skr och av de pengarna kommer du både att hjälpa en författare att fortsätta skriva och de fattiga att fortsätta få hopp och hjälp att lysa upp i sitt mörker.

Andra böcker som också blev färdiga klara tryckta efter att ha varit på gång länge är MITT THAILAND. Stod jag på en scen och berättade hade jag önskat mig en applåd hehe jag gör ju inte det men kan berätta att den har skrivits under 26 år. Så länge har jag rest till Thailand. Så klart har jag sätt landet förändras och själv också fått nya ögon att se med. Jag har rest ensam med ett litet barn, jag har rest själv och jag har rest tillsammans med olika människor till så många olika platser i landet norr och söder och på kors och tvärs. Jag är inte speciellt blyg eller bange så det har blivit en del turer utanför allfarväg och många härliga spännande äventyr. Jag är stolt över den. Kan säga med handen på hjärtat att det är en kul bok att läsa.  Det är en salig blandning av äventyr och utkristalliserade ögonblick. Jag vill i denna som i alla mina böcker låta dej som läsare inspireras till att ha kul och våga testa nytt. Börja läsa den och häng med till Mitt Thailand med cykel båt, buss, och tåg, hjälpande händer, vett etikett, plastpoliser, språket, koraller, sjukhus. En kvinnodag som berör, polisleksaker att låna, rundresa och visarun och mycket mer…  290 sidor 245:- kr

En annan liten bok som heter LÄR KÄNNA hade också legat och mognat lite men blev i samma veva klar för tryck den också. Det var roligt att sätta ihop den och testa ut den först innan och så efter. Att få upptäcka hur den för alla blir så olika var super intressant.  I sommar har den fungerat som underlag för en mycket populär skrivarsafari där vi mötts för att utväxla erfarenheter   och skriva oss genom diverse skrivövningar. Den kostar 50:- ingår i kursen och workshops men kan även beställas fristående. Det går bra att jobba med den på egen hand eller tillsammans med en vän och det finns fler olika sätt att jobba med den. Den har visat sig fungera både på helt nya skribenter som känner sig för och för andra som till och med har get ut upp till 12  böcker. Det var roligt.

Boken om barnen som ingen vill ha, den som handlar om de hivpositiva barnen som bor på ett barnhem i Bangkok har sålt ut sin första upplaga och blivit omarbetat med Tonys och Elinas hjälp och nu kommit ut i en större och bättre utgåva. Den finns att beställa för 175:- Skr. Och även denna är rikt illustrerad med bilder som talar ett tydligt språk. Den är roligt skrivit med en ljus och optimistisk anda trots det dystra temat. 220 sidor. Här är några röster från läsare. Vidar skriver: Bente skriver jäkligt bra, jag har aldrig blivit berörd av det skrivna ordet förut men här blir jag det. Att läsa det hon skriver gjorde något med mig som jag inte har känt förut, jag tror det har något med hennes öppna och ärliga sätt att berätta att göra.  Tony skriver att: Vissa delar av boken berör lika mycket oavsett vilken gång i ordningen man läser dem. Gunvor skriver: Jag grät och skrattade och efter några veckor läste jag den igen. Den är underbar och jag kommer att läsa den igen och igen.
Det är underbara ord att få bland många andra härliga upplyftande mail som get och ger mig så mycket. Det är en stor del av vinsten med att skriva och varför jag fortsätter. Jag har så mycket mer att berätta.

Kram och tack för att du finns att du läser och följer.

Hör av dig!

Du är underbar!

Ha härliga sommardagar nu och njut allt du kan var än du är!
   
Kram kram från Bente

http://www.bentewikman.n.nu

Jag kan passa på att tipsa om N.nu som är en bra sida om du vill göra en hemsida:
http://www.n.nu/?referrer=bentewikman.n.nu

4 aug 2000

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)