inför bokmässan... Utdrag från Cykla Långt

En morgon vi sitter ute och äter får vi finfin underhållning till vår frukost. Ap-människor, ja de är viga som apor killarna som smidigt klättrar snabbt upp och svänger sig i toppen på palmträden där de plockar ner kokosnötter och vissna blad. Bäst att plocka ner nötterna innan de är så mogna att de ramlar ner. Det är som när vi skottar is och snö ur våra hustak på vintern för att folk som går under inte ska riskera att få en istapp i huvudet.

Vi har ätit lunch på allt i från ett flott hotell med 16 kypare runt oss till skitiga restauranger som liknar råtthål. I bland behöver det inte alls skilja så mycket i pris, men vi får ta det som finns när vi är hungriga det blir en del av vårt äventyr. Det samma gäller rummen, i bland kan vi komma över mycket billiga rum med bra standard längs vägen.

Vi har passerat heliga kor så många att vi tappat räkningen, de går som regel helt som de vill längs vägarna. Oxar möter vi ofta i trafiken, de kommer ibland med jättestora lass. Människor vandrar längs vägarna eller springer barfota med stora lass på huvudet. Vid byggen är det ofta kvinnor som fraktar stora murstenar på huvudet. De är unga vackra och går rak och stolt på vägen fram med sitt tunga lass på huvudet.

13 sep 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)