Hur går det med Det skandinaviska Biblioteket?

Vi har haft öppet 3 måndagar, det är ju alltid måndag 17 - 19. Mest besökare var det på invigningen, då vi klippte röda bandet ballonger flög i luften och vi fikade och pratade, alla var så exalterade och glada för att träffa nya vänner så då kom nästan böckerna lite i skymundan. Men det kom in både böcker och urvuxna kläder att dela ut till behövande. Första dagen bestämdes att vi skulle ge oss ut i slummen och dela ut saker till behövande redan nästa dag. Så det har blivit att vi går ut med en hjälpande hand till något område där någon behöver i Hua Hin klockan 16 varje tisdag. Det kommer ett speciellt inlägg om det. Jag har varit ute och presenterat biblioteket på olika föreningar, lagt inbjudningar och info runt om i brevlådor. Vi har fått lägga info hos tandläkare, i affärer och på restauranger. Några restauranger har tyckt det var ett så bra initiativ så att de vill ha inbjudan till biblioteket inklistrat i sin meny. Kul va? På en hel del ställen står det inbjudningar bland kryddorna. Vi har pratat med massor med trevliga människor och fått så mycket positiv feedback. Det är kul. Den andra tisdagen strax innan vi skulle öppna, jag hade bakat och höll på att plocka i ordning, då kom en stor bil och stannade till. Ut kom en thailändsk kille med en stor kasse som han höll fram till mig. På toppen låg en av alla lappar jag delat ut. Kassen var full med trevliga böcker, han bara log och så var han borta. Någon hade skickat honom hit med böcker. Det var väl coolt? Både första och andra måndagen blev vi ett sällskap som gick ut och åt middag tillsammans efter. Det var trevligt. Några har redan återvänt och besökt biblioteket mer än en gång. Några har haft många fler böcker med sig än va de har tagit. Jag har sålt några böcker, fått förfrågan om man kan byta utan att vara medlem, funderat och svarat ja välkommen... Har tryckt många många lappar i flera omgångar.

En kille hörde av sig och berättade att han har en massa böcker som han kan plocka i och göra i ordning som han skulle kunna skänka. Nu har jag fått veta att det är massa. Flera flyttkartonger! Närmare bestämt 8 flyttlådor! Helt otroligt! Jag är helt exalterad. Han kunde inte komma innan slutet på april sade han först men så lockade jag med muffins, grovt bröd och marmelad så nu kanske det blir innan.

Tjingeling Nu ska vi borra lite här måste få upp hyllor väntar in en massa böcker, biblioteket kommer växa drastiskt. Hi hi.... :-) I dag kom en kille en biblotekarie som hade sett lappen på stan. Han var intresserad köpte alla böcker jag gett ut och säkert kommerb han att berätta om dem på jobbet också. Vi jobbar med att förbättra manus till Barnen som ingen vil ha, göra i ordning ett par andra böcker som ska tryckas och snart ska det vara läge att trycka igen. Efter nytryck och engelska upplagan av befintliga utgivningen står min nästa alltså 4:e bok på tur. Det är en bok med historier från min 25 åriga tid i Thailand. Hoppas den ska bli lika väl mottagen som de andra. Håll tummarna nu. Vi är bara i startfasen och bara vi rör oss framåt utan att stanna och får vi allt vi behöver. Detta är spännande! Det tycker många med mig. Tusen tack för att du är med, att du hejar på förklarar och sprider ordet om detta lilla biblioteket.

12 feb 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)