Föreläsningar

Du kan boka föreläsningar. Det finns olika inriktning att välja, våra liv består ju av så många olika delar. Sedan 2 år tillbaka hänger Tony med mig :-) Tony har sin egen del att berätta. Han hade inte alls tänkt sig ett liv i Thailand. Men han hade en dröm om att gå i pension tidigt. Så slog livet till med en grym vändning och ryckte bort hans fru från livet de levt tillsammans i 37 år. Efter ett år började han dansa, det var så vi träffades :-) ytterligare ett år senare. Men Tony var glad i sitt läge i Göteborg och hade ingen önskan om förändring egentligen, innan han varit i det härliga leendets land :-) Han blev kär! Men innan det stabiliserar sig blir det nästan alltid något annat, så även här. Det skedde lite fler saker i Tonys liv både bra och dåligt, som gjorde det möjligt att börja leva i Thailand. Där i paradiset, ljumma vindar, palmer salta bad, tid att rå över själv och kärleken borde lyckan vara självklar. Inget är självklart, inget kommer av sig själv, eller är precis som... ja Tony kommer att presentera sig närmre och berätta om de olika steg och faser på vägen till ett liv i Thailand. Jag har en mycket längre tid hållit på att anpassa mig och levt mer och mer i Thailand under en 25 års tid. Jag åkte nyskild och ensam med ett litet barn i en vagn. Så klart handlar det om både drömmar som blivit verkliga och ändrats och överraskningar längs vägen. Det finns många barn i mitt hjärta och upplevelser bland hiv positiva föräldralösa barn samlade i en bok "Barnen som ingen vill ha." Jag brukar säga att jag cyklar för att få kraft att orka. Jag skrev en bok om det också "Cykla långt" Och där var det Tony kom in i mitt liv som en dansare ja men även en räddande ängel. Han har hjälpt mig att redigera den och på den vägen är det... Nu cyklar vi tillsammans. Så kort och gott det går att plocka i hop mer eller mindre av de olika delarna av livet och leken, det är bäst att inte ta livet på för stort allvar och var dag träna på att ta det som det kommer, fånga chanser. Livet är bara ögonblick och det det för oss blir till det vi berättar om... Hur vi hjälper föräldralösa barn och ensamma äldre människor i slummen. Korta och långa cykelturer runt om i Asien och andra länder. 

I natt gjorde vi något som vi aldrig gjort förut. I Bromölla. Tony hade tagit bilen dit från Göteborg. Jag kom dit från Thailand, även om jag var kvar och 5 timmar innan i tiden. Tony började med att visa filmen med glimtar från hur det hela började och spelade låten. Så kom jag in över telefon med bild och rakt upp på storbildsskärmen. Det var häftigt. Helst skulle jag velat varit ute i verkligheten bland de vi hjälper. Men det var mörkt, mitt i natten och de skulle nog blivit skrämda om jag kom då...

Så jag visade lite av sakerna som kommit in, en stor blå fullpackad koffert, leksaker, nallar, jag berättade om den gamla damen som ska få det hon behöver, blöjor till natten och visar några fina klädesplagg som hon också ska få. Svänger runt med kameran som landar på lego och pyssel. Berättar och klär ut mig lite som clown i den dressen jag brukar ha ibland. Det var pirrigt kul och flöt på helt fint. Vi varvade bra det var nästan som jag var där... Det var roligt, en och en halv timme gick snabbt. En hel del av de som var där blev rörd och tagna och ville hjälpa, de köpte julkort som vi kan förvandla till bättre sömn här med en madrass lakan, myggnät, eller en kreativ stund för barnen som får måla.

Vill du boka en föreläsning kan du börja med att fylla i nedanstående formulär. Då får vi kontakt och kan prata vidare. Det vill vi gärna.

Besökta föreningar och församlingar under 2015

Herrestads Församling

Rotary Skansen i Uddevalla

Rotary Kungsporten Göteborg

Tolereds kyrka Göteborg

Rotary City Göteborg

Rotary Ulricehamn

PRO Blå Staden Göteborg

Göteborg Rotaryklubb

Mölndals Rotaryklubb

PRO Skallsjö

Söndrum-Vapnö församling

Tynnereds församling

Hjo pastorat

Carl Johans församling

SPF Hafsten

Bromölla bibliotek

 

2016

PRO Smycket 

Tolereds kyrka 

Nästa föreläsning: 

Sillvik 7 juli 2016

Sillvik 14 juli 2016 program ej klart

Sillvik 21 juli 2016 program ej klart

Partille Hembydsförening 8 sept 2016

Möllan Falkenberg 14 sept 2016

IOGT-NTO, Friska Viljor 20 sept 2016

Kållereds församling 27 sept 2016

 

 

Referens från en stor föreläsning i Norge med närmare 100 åhörare. 

Anlaug Busund skriver: 

Onsdag 15.mai var vi endelig kommet til dagen da vi skulle få besøk av den spennende damen vi møtte på sykkel i Nansenparken en tirsdag formiddag i 2012. Hun hadde vært så åpen og interessant at vi øyeblikkelig tenkte at det skulle vært fint å få høre mer om hennes liv, og ikke minst om de små "barna som ingen ville ha". Vi utvekslet mail-adresser og det tok ikke lang tid før en avtale var i boks.... Bente er født i Bergen men har bodd mer enn halve livet i Sverige. Derfra reiste hun med sin lille gutt på 4 år til Tailand etter en skilsmisse. Det var ment som en ferie men de traff mennesker og barn som gjorde at hun fikk sterk trang til å reise tilbake for å hjelpe på et vis. Hun og Ted reiste mange ganger med kofferter fulle av leker og annet til fattige barn. Da hun etter noen år ble kjent med et barnehjem i Bangkok hvor de nhadde en avdeling med hiv-smittede unger, ble det hennes oppgave å gi en hjelpende hånd til disse spesielle, små. I 12-13 år har hun nå vært ca. halve årfet i Tailand og gitt av seg selv og sine egne penger til dette prosjektet forå gjøre livet litt letter for barna som er plasert der for å dø tidlig, og helst uten kostnader. Det er selvsagt en jobb som tar mye krefter og for å lade batteriene drar Bente på lange sykkelturer. Hun har skrevet tre små bøker og den ene er historier fra sykkelturene både i Europa, India og Tailand. Den andre boka heter "Barnen som ingen ville ha" og tittelen sier hva slags historier det er. Hun hadde et foredrag som rørte flere til tårer og ettertanke mens lysbilder av barna rullet i bakgrunn. Hun hadde foruten bøkene også med selvlagede smykker og kort som hun solgte. Det meste av overskuddet går til barnehjemmet hvor hun nå så for seg å kunne få bygget en liten bade-pool. Det er jo varmt der og det er ikke gratis bademuligheter hvor barna kan leke. Bente er "ei grepa jente" som en av tilhørerene sa, og vi kan bare anbefale hennes foredrag og prosjekt på det sterkeste. Pass på å få tak i henne nå mens hun er i Europa!

 


(Lämna tom)

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)