Bocker

Barnen som ingen vill ha

Min son Ted var 4 år när vi reste till Thailand första gången, för att bara vara tillsammans.

I lugn och ro skapa team vi två då jag precis blivit ensamstående mamma. Syftet med resan uppfylldes, Ted är en ung man i dag och vi har en nära relation. Vi fortsatte göra många resor tillsammans. Båda har vi också blivit hängivna cyklister.

Genom ödets slump kom vårat Thailand att bli mer än bara semester. Vi kom i kontakt med barn som levde på gatan eller under broar och speciellt fångade barnen som bor på ett barnhem för hiv positiva mitt hjärta. Jag har sedan den första resan 1990 återvänt flera gånger till Thailand och barnen på barnhemmet.

Du får ta del av mina känslor och upplevelser nära barnen och det thailändska livet. Hur jag bit för bit lär mig olikheterna mellan Thailand och Sverige. Du får följa med på mina öden och äventyr i smått och stort under mitt vardagsliv i storstadsdjungeln Bangkok.

Du får hänga med när jag tar med barnen på zoo och badland och när det bosatte sig en liten mask under huden i min hand. Följa hur en kort bussresa kan bli en lång resa i språkförbistringarnas värld. Det är glädje, sorg, frustration, tårar, hopp, massa skratt och tillgivenhet.

Priviligerad är jag tacksam att fått och tagit chansen. Livet är egentligen lätt, bara att ge och ta emot, allt man kan, det är det jag vill förmedla. Jag hoppas boken kan vara till inspiration och göra att du vågar mer. Bara gör det!

Cykla långt

22 mars. Efter några mil på vägen äter vi frukost i en busskur, idag bestående av babygröt som vi blandar med vatten. Från 8 månader, såå gott, och mycket näringsrikt läser vi att det ska vara.

Idag tar vi oss in i en ny provins, Orissa. På gränsen står lastbilar i kö och de tar sig fram sakta så sakta från båda håll, mitt emellan träng-er ett tåg med glada dansande killar fram. Det är alltid så att det bara är killar. De har alla möjliga färger på sin hud och sina kläder. I händer har de också färg, en var som de delar med sig, slänger eller stryker på.

Med oss är de varsamma, vi får bara lite och vi får veta att det betyder lycka! Det är färgernas festival i hela Indien i dag! Det blir mer och mer tydligt. Happy Olly hälsas vi med och färgerna blir flera och festen vildare. En del har målat sig helt gröna i ansiktet andra blå, gul eller så är det något mönster, och alla är glada.

2, bara två

Stephen hade cyklat från Chiang Mai till en bit söder om Bangkok när jag mötte upp honom och resten av gänget i Tour Thailand.

De var halvvägs ungefär, hade cyklat 70 - 80 mil, och skulle köra hela Thailand. Jag var med på en dags etapp. Jag tittade mig omkring, gubbarna var varken så smärta eller unga, detta skulle inte vara någon match. Men de var starka och vältränade hela bunten. Stephen var den som höll mig sällskap, han var inte trög fast han skakade av sin Parkinson. Han sa ibland, som när det snart var drickapaus, 2, bara 2 km kvar, vem som helst klarar 2. Så levde han, Stephen han levde och klarade allt han ville. Han lärde mig bryta ner allt i mindre bitar, jag gör det nästan alltid. Ska jag simma tar jag 2 först, alla klarar 2längder, och 2 till och snart har jag gjort mina 1000 meter. Det finns ingen lag som säger att man måste ta ett helt problem heller på en gång. Bara ta det viktigaste först, första steget.

 

Mitt Thailand

Kom med till Thailand. I över 25 år har jag rest… Chang Rai, Samui, Lanta, Kho Pangang, Pan Tip, Bangkok, cykeldagar, hjälpande händer, vett och etikett, plastpoliser, språket, koraller, sjukhus. En kvinnodag som berör, polisleksaker att låna, rundresa och visarun. En salig blandning av äventyr. Utkristalliserade ögonblick. Låt dig inspireras ha kul och våga testa nytt.

 

Sharing

Bente har brytt sig länge om barn och vuxna i slummens enkla vrår. Men senaste året har skimrat av ljus, hopp och förändring. För vi har blivit så många som agerat tillsammans. Det är så lätt att hjälpa, se livet från den ljusa sidan. Tro på att livet är gott och att hopp alltid finns. Tänker du dig som volontär är boken given.

 

Lär känna...

Presentbok, kärlekstest, relationskoll, kompisbok

Avdramatisera

Lite hjälp att få tag i känslor.

Skrivövning.

En kul grej eller aha upplevelse från ditt inre

Språngbräda.

Lek eller djupdyk

 

Fyll i nedanstående formulär om du vill beställa böcker.


(Lämna tom)
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)