Bente lämnar cykeln för en liten stund, oh shit då var olyckan framme

Nu har vi cyklat cirka 50 mil sedan förra torsdagen. Det har gått över berg, genom dalar och risfält. Färden har gått på så väl stora landsvägar som små grusvägar. Vi har träffat många trevliga människor längs vägen. Fått möjlighet att dela ut både nallar och klistermärken till barn som vi mött. En gång köpte vi glass till några barn på landsbyggden. Glassmopeden kom så lägligt precis när vi stannat där. 

Några nätter har vi sovit på stenhårda sängar. Då har sömnen inte varit så god. Men vi har i alla fall hittat billiga hotell varje kväll. Något som vi inte är så vana vid i söder är att matportionerna är mycket större här. Man blir riktigt mätt vid varje mål. Men det är inte alltid som de har menyer på engelska. Då får man gissa lite och det kan bli lite fel ibland. Nätterna är kalla här uppe i norr så de dagar vi kommit iväg tidigt så har det varit lite kyligt. 

Häromdagen mötte vi 3 holländare som hade cyklat från södra Thailand och var på väg mot Kambodja via Laos. Den turen är ju en bit längre än vår. 

Just idag har vi valt att ta en vilodag. Igår när Bente skulle kolla ett hotellrum så föll hon i trappan på väg ner och slog sig ganska illa. Det hotellet hade inga mjuka sängar så därför cyklade jag 300 meter till och kollade på nästa hotell. Där hade man riktigt goa sängar. 

Hu ja ont i armen och axeln i dag och armbågen är svullen efter att ha åkt ofrivillig rutschkana nerför en lång brant stentrappa. Men det var trevligt att vandra runt på marknaden och träffa lite folk. Se glimtar från dagen och hur glada och givmilda de är.

20 dec 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)